21.5.2018. 8:47
0
Izvor nade u akciji: U prvoj sedmici podijeljeno 250 iftara u povratničkim mjestima
Fondacija “Izvor nade“ u sklopu redovnih godišnjih aktivnosti i ove godine pokrenula je akciju “Iftari 2018“ koja ima za cilj posjete povratničkim mjestima i organizaciju iftara za postače u navedenim mjestima.

“Ovo je deveta godina zaredom kako obilazimo povratnike i družimo se s njima, ramazan je poseban kad se dijeli s našim povratnicima“, kazao je direktor Fondacije “Izvor nade“, Tarik Agetović.

Tradicionalno, prvi iftar prvog dana ramazana organiziran je u Foči. Bila je ovo deveta godina kako aktivisti Fondacije obilaze Foču i njene džematlije.

U Foči domaćin je bio Dženan ef. Krajišnik. Kao imam zahvalio se aktivistima Fondacije na posjeti i upriličenim iftarima. U ime Fondacije prisutnima se obratio član Upravnog odbora Fondacije, prof. dr. Fikret Hadžić, koji je kazao da je ova aktivnost uprava počela iz Foče prije devet godina i koja se s uspjehom prenijela na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Direktor Fondacije je ukratko predstavio aktivnosti Fondacije i  pozvao najmlađe da se pridruže ljetnoj školi sredinom avgusta koju će Fondacija organizirati za djecu koja su obuhvaćena posjetama i akcijom “Iftari 2018“, a koja će trajati minimalno četiri dana i ima za cilj međusobno upoznavanje djece iz različitih krajeva BiH, te učenje kroz putovanja i druženja u glavnom gradu naše zemlje.

Drugi ovogodišnji iftar u sklopu akcije “Iftari 2018“ organiziran je džematu Lišnja koji pripada općini Prnjavor.

Domaćin iftaru bio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor, Fikret ef. Čelenka, koji se zahvalio Fondaciji na posjeti kao i na izboru njihovog džemata u sklopu aktivnosti ovogodišnje akcije “Iftari 2018“.

On se u obraćavanju prisutnima osvrnuo na stanje Bošnjaka u Prnjavoru, kazavši kako je prisutan egzodus svakodnevnog iseljavanja stanovništva, ali da to neće umanjiti njihovu borbu da opstaju na ovim prostorima. Čelenka je izrazio svoje zadovoljstvo i naglasio da će organizirani iftar biti početak tješnje saradnje između Medžlisa Prnjavor i Fondacije, posebno kada se radi  na polju pomoći obrazovanju a čime se bavi Fondacija.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.