23.5.2018. 18:23
0
Na gradskom groblju Vlakovo u Sarajevu sahranjen novinar Mladen Vujić
Na gradskom groblju Vlakovo u Sarajevu, danas je sahranjen dugogodišnji novinar Mladen Vujić. Umro je iznenada nakon kratke bolesti u 66. godini.
Vujić je novinarsku karijeru započeo na Radio-Sarajevu (danas BH radio 1) vodeći radio emisiju 'Đerdan' da bi karijeru nastavkio na TV OBN i u Fabrici duhana Sarajevo.

Tokom svog novinarskog rada, posebno se bavio reportažom, obilazeći najudaljenije dijelove BiH u potrazi za autentičnim svjedočanstvima običnih ljudi.

Završio je Fakultet političkih nauka u Sarajevu, kao student prve generacije žurnalista u BiH.

Kako je na sahrani kazao pokojnikov vjenčani kum Vlado Markanović, sve na svijetu raste, cvjeta u saglasju sa prirodom, te se i vraća svome korjenu.

 - Tako je i Vujke, kako sam ga zvao. Vratio se svome korijenu i sigurno je na boljem mjestu jer samo tamo i zaslužuje biti – istakao je Markanović.

Vujić je rođen 9. septembra 1952. godine u Visokom.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.