29.5.2018. 15:50
0
"Niko ne istjeruje Al Jazeeru iz BBI"
U printanom izdanju Večernjeg lista od 29. maja 2018. objavljen je tekst pod naslovom: „Sukob S. Arabije i Katara – BBI zatražio od Al Jazeere da napusti prostorije u Sarajevu“.

Selma Čolić-Kujović iz BBI negira takve tvrdnje u izjavi za agenciju Patria.

I iz Al Jazeere negirali su ova pisanja, dodajući da nije bilo ni pomena o bilo kakvom izmještanju redakcije iz BBI.

Vlasnik BBI Centra je firma BBI Real Estate do.o., te kako ističe portparolka BBI Real Estatate Selma Čolić, oni upravljaju njime, dok su njihovi osnivači Islamic Devepment Bank i BBI Banka
 
Radi se o najobičnijem spinu, tvrde odgovorni iz ovih kompanija, pa su političke razmirice između S. Arabije i Katara preseljene u BiH i Sarajevo.

Al Jazeera se prostire na gotovo pet spratova BBI zgrade i za taj prostor plaća ozbiljne mjesečne sume, pa bi raskid ugovora sa Al Jazerom prije svega bio loš poslovni potez za BBI.   


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.