14.6.2018. 10:56
1
Identifikovane osobe koje su pregledale vozilo Hitne pomoći, Dodik poručio: To su huligani. Ko su oni da to rade?
Banjalučka policija identifikovala je jednu od dvije osobe, koje su, 11. juna, prilikom blokade saobraćaja u Banjoj Luci na lokalitetu „Prijedorske petlje“, neovlašćeno zaustavile i pregledale vozilo Službe hitne pomoći.

S ovom osobom je obavljen razgovor i uzeta izjava u vezi sa spornim događajem, potvrđeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Ističu da nastavljaju rad na identifikovanju druge osobe i utvrđivanju njihove odgovornosti.

Entitetski predsjednik Milorad Dodik jučer je osudio ovaj postupak, ističući da je sramno da se provjeravaju kola Hitne pomoći.

- To su huligani. Ko su oni da to rade? Taj haos se neće dozvoliti – dodao je on.

Na pojedinim portalima je objavljen snimak na kojem se vidi kako učesnici na protestima 11. juna pokušavaju onemogućiti prolaz vozilu Hitne pomoći sa uključenim rotacionim svjetlom.

Vozilo je uspjelo proći tek nakon što se jedan od vozača, koji je blokirao saobraćaj na sjevernom ulazu u Banja Luku, uvjerio da je u vozilu Hitne pomoći Doma zdravlja Laktaši bolesnik.

(Fena)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.