18.6.2018. 13:00
0
SDS-ov prijedlog oko ukidanja akciza će podržati SDP i Nezavisni blok
Klub Srpske demokratske stranke (SDS) uputio je u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune Zakona o akcizama prema kojim bi se van snage trebao staviti zakon koji je u decembru prošle godine doveo do poskupljenja goriva u zemlji.

Predsjedavajuća Kluba te stranke u Parlamentu BiH Aleksandra Pandurević istakla je kako bi  usvajanje takvog prijedloga značio ukidanje povećanje putarina za 15 feninga plus porez na dodanu vrijednost, što znači da bi cijene goriva po litru bile smanjene za 18 feninga.

SDS-ov prijedlog, najavili su za sada, podržat će iz SDP-a i Nezavisnog bloka.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nazvao je politikanstvom takvu inicijativu. Dodik tvrdi da je nemoguće graditi puteve bez tih akciza.

S druge strane, iako se novac od akciza na ovakav način prikuplja od decembra prošle godine, on još uvijek nije utrošen za gradnju cesta, što iz opozicije smatraju jednom od najvećih prvera aktuelne vlasti, prenosi Patria.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.