18.6.2018. 16:14
0
Počelo rušenje stare Klinike za dermatovenerologiju KCUS-a
U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu počelo je rušenje starog montažnog objekta u kojem je bila smještena Klinika za dermatovenerologiju KCUS-a.

Generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović rekla je da nastavljaju s realizacijom projekata koji će sigurno unaprijediti rad te zdravstvene ustanove, a bolesnicima olakšati boravak.

- Pacijenti i uposlenici Klinike za dermatovenerologiju decenijama su boravili u prostoru koji nije bio uslovan. Odlukom menadžmenta, Klinika je preseljena u objekt nekadašnje Klinike za fizijatriju, do trajnog rješenja - dodala je Izetbegović.

 Taj montažni objekt je izgrađen 1970. a dograđen 1990.godine. Sagrađen je od salonit azbest-cementnog materijala, čija je proizvodnja i promet u mnogim evropskim državama zabranjen već od kraja devedesetih godina prošlog vijeka, jer su dokazano štetne po zdravlje.

- Želimo da pacijenti i uposlenici imaju optimalne uslove za boravak i rad u KCUS-u. Zdrava sredina doprinosi uspješnom  liječenju, ali i boljem učinku rada uposlenika - navela je Izetbegović.

U realizaciji projekta učestvuje i Općina Centar koja će za tu namjenu izdvojiti 25.000KM. Nakon provedene procedure i dobijanja odobrenja za rušenje od nadležnih službi Općine Centar, pokrenut je postupak rušenja.

U blizini lokaliteta KCUS-a bit će izgrađen kružni tok saobraćaja što će doprinijeti lakšem kretanju korisnika KCUS-a, uposlenika i svih građana, saopćeno je iz te ustanove.

(NAP/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.