24.6.2018. 15:23
4
Milorad Dodik se zahvalio ratnim zločincima, Mladiću i Karadžiću, što su "poveli srpski narod"
Predsjednik RS-a Milorad Dodik danas je ponovo izjavio nekoliko skandaloznih izjava koje se tiču ratnih zločinaca, Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

"Uvijek su nas htjeli razdvojiti od Srbije. I onda kad smo naivno vjerovali da nam čine dobro, zato su kroz istoriju uvijek činili sve u funkciji tog razjedinjenja. Nakon oslobađanja od Turaka, Austrougari su uz Drinu naseljavali Bošnjake, samo da bi razdvojili Srbe kako bi nas zvali bosanskim, hrvatskim, pa zamislite i srbijanskim Srbima govoreći da nismo jedan narod, nego da smo odvojeni, razdvojeni, smanjeni i umanjeni, kako bi lakše nama manipulisali i kroz istoriju i ratove gotovo nas prepolovili", rekao je Dodik. 

On je naveo da su Srbi objedinjeni u svom istorijskom htijenju za slobodom preživjeli, opstali i doveli sve u poziciju da danas imaju dvije države - Srbiju i Republiku Srpsku. 

"Stradanja su ogromna, mnogo je naših sunarodnika ubijeno samo zato što su Srbi, mnogi su stradali samo zato što su vjerovali u Srpsku pravoslavnu crkvu, što su imali krsnu slavu. Zato je trebalo da budemo očišćeni", naveo je Dodik. 

Prema njegovim riječima, ne može BiH biti država Srba, jer je srpska država isključivo Republika Srpska. 

"Oni koji nam govore da mi treba da BiH damo dio nacionalnog ponosa, dio nacionalnih prava da bi u njoj navodno dominirali oni koji su dominanti i kojih je najviše, dovode nas ponovo u zabludu", rekao je Dodik. 

Dodik se na obilježavanju operacije "Koridor 92" na Dugoj Njivi zahvalio Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću jer su "poveli srpski narod".

(Srna)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.