24.6.2018. 22:30
0
Izetbegović čestitao Erdoganu izbornu pobjedu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije BiH Bakir Izetbegović čestitao je izbornu pobjedu predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.

 Čestitku prenosimo u cijelosti:

-Poštovani predsjedniče Erdogan, čestitam Vam na veoma važnoj pobjedi na vanrednim predsjedničkim izborima. Vaša pobjeda i podrška koju ste dobili, jasan je znak da je turski narod prepoznao da Republiku Tursku vodite u pravom smjeru.

Turska je pod Vašim vodstvom doživjela nacionalnu i političku afirmaciju i izuzetan ekonomski uzlet, svrstavši se tamo gdje joj je i mjesto, u red svjetskih sila. Uvjeren sam  da ćete nastaviti voditi Tursku na zadovoljstvo turskog naroda, ali i da ćete na vanjskom planu ostati dosljedni u borbi za prava obespravljenih. 

Upravo zbog toga, Vaša pobjeda se ne slavi samo u Turskoj, nego diljem muslimanskog svijeta. 

Vaša pobjeda obradovala je i nas u Bosni i Hercegovini, jer turski narod i Vas lično smatramo velikim prijateljima naše zemlje. Ubijeđen sam da ćemo nastaviti razvijati naše prijateljske odnose na dobrobit obiju zemalja i naših naroda - navodi se u Izetbegovićevoj čestitki.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.