1.7.2018. 9:25
0
Čović na svečanom koncertu u Zagrebu
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović prisustvovao svečanom koncertu u povodu pete godišnjice ulaska Hrvatske u Evropsku uniju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, saopćeno je danas iz Predsjedništva BiH.

Pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, sinoć je u Zagrebu u Hrvatskom narodnom kazalištu upriličen svečani koncert u povodu pete godišnjice ulaska Republike Hrvatske u Evropsku uniju, čemu je prisustvovao hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Kako piše u saopćenju, domaćin ove svečanosti bio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske gospodin Andrej Plenković.

Program je bio sastavljen od djela poznatih hrvatskih i evropskih kompozitora klasične muzike: J. Gotovca, I. pl. Zajca, L. van Beethovena, G. Verdija. Horom i orkestrom Hrvatskog narodnog kazališta dirigirao je maestro Nikša Bareza.

Osim vrhunskih muzičara i solista, učestvovali su i poznati glumci HNK-a u Zagrebu: Goran Grgić, Alma Prica, Nikša Kušelj, Nina Violić, Jadranka Đokić i Filip Vidović, koji su interpretirali odabrane tekstove A. G. Matoša, M. Držića, M. Krleže, K. Novaka, J. Božanića i P. Matvejevića, saopćeno je.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.