2.7.2018. 13:04
1
Odmah pauza pred raspravu o smrti Davida Dragičevića, Milorad Dodik napustio zgradu prije sjednice
Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) na kojoj je trebalo da se razmatra izvještaj Anketnog odbora o "slučaju Dragičević", počela je danas u Banjoj Luci, ali je Klub poslanika PDP-a zatražio polusatnu pauzu.

Prethodno je Vlada povukla osam tačaka dnevnog rada nastavka ove sjednice tako da je odmah trebalo da se raspravlja o ovom izvještaju.

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je bio u Narodnoj skupštini RS-a, ali je napustio objekt prije početka zasjedanja.

Anketni odbor, formiran odlukom entitetskog parlamenta s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića, usvojio je 5. juna izvještaj i zaključke u kojima se navodi da smatraju da postoje osnovi sumnje da je ovaj 21-godišnji mladić ubijen.

U zaključcima, koje su podržali članovi odbora iz opozicije, a suzdržan bio zamjenik predsjednika Anketnog odbora iz SNSD-a, očekuje se da se po ovom pitanju što hitnije odredi Tužilaštvo RS.

O izvještaju i zaključcima treba da se izjasne poslanici, a predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je već najavio da njegova stranka neće prihvatiti ovaj izvještaj.

Kaže da će izvještaj biti odbijen sa kvalifikacijom da članovi odbora iz stranaka opozicije nisu ispunili zadatak koji im je postavljen, nisu bili objektivni, već pristrasni i da su svoje političke stavove od ranije unijeli u taj dokument. Dodik je istovremeno optužio tužilaštvo za nečinjenje u ovom predmetu, koji još uvijek nema kvalifikaciju.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.