4.7.2018. 15:13
3
"Sve su češći incidenti među migrantima. Ja građanima Bihaća ne smijem govoriti da sam nemoćan"
Ukoliko ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić prilikom sutrašnje posjete prezentira konkretan plan zbrinjavanja migranata na području Bihaća i Velike Kladuše, te obeća njegovu hitnu realizaciju, vijećnici i gradonačelnik Bihaća otkazat će proteste najavljene za petak u Sarajevu, potvrdio je bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

- Ne želimo praviti nikakvu kampanju. Nije ni nama u interesu protestovati, samo zbog protesta. Ministar Mektić mi je potvrdio svoj dolazak na osnovu odluke Vijeća ministara i nadam se da će nam sutra predstaviti jasan program zbrinjavanja migranata koji trenutno borave u našem gradu, te vremenske rokove i uvjerenje ko će to uraditi. Ukoliko tako bude, mi nećemo na proteste u Sarajevo - istakao je Fazlić.

Gradonačelnik Bihaća je ponovio i kako je grad na izmaku snaga.

- Sigurnosna situacija je narušena, zbog čega nam je skoro propala turistička sezona. Sve su češći incidenti među migrantima, naročito među onima koji bez ikakve kontrole borave u devastiranom "Domu penzionera". Ja svojim sugrađanima više ne mogu i ne smijem govoriti kako sam nemoćan - ustvrdio je gradonačelnik Bihaća.

Ministar Mektić sutra će se u Bihaću sastati i s Huseinom Rošićem, premijerom Unsko-sanskog kantona, pa se i u Velikoj Kladuši očekuju konkretni pomaci u rješavanju migrantske krize.

(Fena / Haris Ahbabović)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.