6.7.2018. 14:31
0
Otmičarka bebe otkrivena preko signala mobitela, suprugu lagala da je trudna
Otmičarka bebe od deset dana Merhunisa Dedić (28) iz Visokog više mjeseci je planirala otmicu.

M. D. je svom suprugu slagala da je trudna te je išla na kontrole na GAK, gdje je i upoznala Lejlu Ismajloviski, majku otete bebe, piše Avaz.ba.
 
Više mjeseci se s Lejlom susretala u čekaonici Klinike te je planirala otmicu. Nakon Lejlinog porođaja, deset dana je obilazila zgradu u kojoj živi.

Ona je čak iscenirala da ima porođajne trudove te je lažirala da se porodila na GAK-u, a suprugu je rekla da je beba ostala na Klinici zbog manjih zdravstvenih problema.

Na dan otmice kazala je suprugu da ide po bebu te se uputila prema Pazariću.  
Vratila se u Pazarić i čekala priliku. Kada je Lejla krenula u Općinu, maskirana u patronažnu sestru ušla je u stan, zaključala djetetovu tetku Nađu Mehdi u toalet te pobjegla s bebom u iznajmljenom vozilu.

Preko signala mobitela, putem bazne stanice, OSA ju je locirala u hostelu “Ferijalac”, gdje je i uhapšena. Predata je u nadležnost Tužilaštva.

Također, istražitelji su došli do saznanja da se radi o osobi s određenim psihičkim smetnjama.


(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.