7.7.2018. 8:41
0
FUP nedavno odbio da proslijedi Tužilaštvu nova saznanja oko ubistva Ramiza Delalića Ćele
Nisu tačne informacije da je Tužilaštvo BiH otvorilo istragu protiv direktora Federalne uprave policije /FUP/ Dragana Lukača zbog sumnje na zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, već je otvoren predmet i vrše se predistražne radnje, saznaje Srna od izvora bliskog Tužilaštvu BiH.

Federalna uprava policije je nedavno odbila da proslijedi Tužilaštvu BiH nova saznanja u vezi sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele. 

Ova uprava je 16. aprila dostavila odgovor Tužilaštvu BiH u vezi sa aktom koji je Tužilaštvo BiH uputilo FUP-u 5. aprila, a koji se odnosi na slučaj Delalićevog ubistva. 

U odgovoru FUP-a je navedeno da je od Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH primio određena saznanja koja indiciraju nove činjenice u vezi sa ubistvom Ramiza Delalića, koje je 2007. godine u Sarajevu izvršila nepoznata osoba. 

"S obzirom na to da je OBA obavijestila FUP o činjenici koja je dostavljena vršiocu dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH, u kojoj su navedene činjenice ozbiljne kompromitovanosti i korumpiranosti u ovom predmetu tužioca Olega Čavke, u periodu do 2011. godine i narednom periodu, što je prijavio Naser Keljmendi, nepojmljivo je dodjeljivanje ovog predmeta upravo navedenom tužiocu, te iz tih razloga nova saznanja dobijena od OBA ne mogu biti proslijeđena Tužilaštvu BiH", navodi se u dopisu direktora FUP-a Tužilaštvu BiH. 

Lukač je rekao da prvi put čuje da je otvorena istraga protiv njega. 

"Nemam pojma da je istraga pokrenuta. Nema bilo kakvog osnova za njeno pokretanje", rekao je Lukač. 

Tužilac Tužilaštva BiH Oleg Čavka, za kojeg se tvrdi da vodi ovaj predmet, rekao je "Nezavisnim novinama" da nije upućen u informaciju da je Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv direktora FUP-a. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.