12.7.2018. 17:24
8
Status vojnika OSBiH koji je oduševio sve na Facebooku: Mi smo bosanski Hrvati i nemojte da se brukamo zbog par neobrazovanih konja. Ne pljuj tvoju lozu, našu Bosnu!
Budući da je veliki broj navijača Hrvatske, a koji žive u BiH, imaju bh. pasoš i bh. ličnu kartu, vrijeđao svoju zemlju nakon pobjede Hrvatske nad Englezima, na društvenim mrežama se oglasio Boris Lovrić, vojnik OSBiH.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, Hrvatska je pobijedila Englesku sa 2:1 i tako se plasirala u finale Mundijala. U Hercegovini je bilo neprimjerenog slavlja gdje se vrijeđala BiH, a slično se dogodilo i u drugim dijelovima BiH, gdje su navijači Hrvatske proslavljali pobjedu te reprezentacije.

U Mostaru je zabilježen slučaj u kojem je maloljetni dječak snimljen kako izgovara skandaloznu parolu "Nož, žica, Srebrenica", još na dan kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici.

"Budući da se nekolicina iz Širokog Brijega osramotila propisno neki dan, poradi toga što su pjevali da oni kao je** Bosnu, te da je Hrvatska njihova domovina i slično, ja bih da vas sve nešto zamolim.

Molim vas da se to nama ne desi, mi smo bosanski Hrvati. Sjetite se vladara, banova, kraljeva i kraljice Bosne koji su Hrvati bili, vaši korijeni su odavde, a ne iz Hrvatske, no vaš narod živi u Hrvatskoj također i trebamo za nju navijati, ali ne pljuj ono što te rodilo i tvoju lozu, našu Bosnu. Nemojte da se obrukamo i da zbog par neobrazovanih konja u glas zapjevate protiv naše povijesne ostavštine koje su se neki odrekli, ne pljujte si u njedra. Jer koliko je god tvoje hrvatstvo, više od toga je tvoje bosanstvo. Mislite o meni što god želite, ja sam učinio koliko je do mene, ako bar doprem do par umova onda ovaj post ima smisla, uživajte večeras", napisao je jučer na Facebook ovaj pripadnik OSBiH.

8
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.