13.7.2018. 17:38
0
Ramiz Salkić: Samo je radno mjesto garancija opstanka Bošnjaka u RS-u
Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić razgovarao je danas u Banjoj Luci s Azemom Derviševićem, predsjednikom Kongresa Bošnjaka svijeta i članovima Upravnog odbora Kongresa.

Bilo je riječi o boljem povezivanju s domovinom građana Bosne i Hercegovine koji žive u inostranstvu. Također, istaknuta je i važnost uključivanja u demokratske procese građana koji žive izvan Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz kabineta entitetskog potpredsjednika.

- Uključivanjem u procese naši građani mogu promijeniti stanje u našoj zemlji i otkloniti ono što smatraju da trenutno nije dobro. Naši građani svojim uključivanjem u izborni proces mogu u potpunosti utjecati na izbor onih koji će ih predstavljati u narednom periodu. Ukoliko u većem broju budemo izašli na izbore i glasali, možemo značajnije doprinijeti uklanjanju sistemske diskriminacije. Također, možemo doprinijeti da oslabi politička moć onih koji pozivaju na podjelu zemlje, koji veličaju ratne zločince i negiraju sudski dokazani i presuđeni genocid nad Bošnjacima - kazao je tokom sastanka Salkić.

Pozvao sve bh. građane izvan domovine, da se aktivno uključe u proces ekonomskog jačanja povratničkih porodica i države Bosne i Hercegovine kroz ulaganja i otvaranja radnih mjesta u zajednicama u kojima su živjeli prije agresije na našu domovinu.

- Samo je radno mjesto garancija opstanka na ovim prostorima, jer vlast u ovom entitetu provodi diskriminaciju u zapošljavanju kako mi ne bismo mogli opstati na našim ognjištima. Zbog toga, otvaranje radnih mjesta je neophodno u narednom periodu i mora biti naš zajednički prioritet - poručio je Salkić.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.