14.7.2018. 15:53
0
Haos na području ZDK: Poplave na ulicama Zenice, stabla padala na automobile, klizište na putu Olovo-Zavidovići
Olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom i vjetrom, pogodilo je jučer u poslijepodnevnim satima Zenicu, te nekoliko prigradskih područja, a naročito dijelove grada - Bilimište i Radakovo.

Kako se navodi, nakratko je došlo do saobraćajnog kolapsa, S obzirom na to da šahtovi nisu mogli primiti toliku količinu vode u kratkom periodu, te je voda tekla ulicama Zenice usljed čega je mjestimčno dolazilo do prekida u odvijanju saobraćaja.

Istovremeno, došlo je do začepljenja podvožnjaka na ulazu u naselje Blatuša, kao i na ulaz u Zenicu iz pravca Radakova.

Zabilježeno je i nekoliko slučajeva obaranja stabala na automoble, kao i na putne komunikacije, a došlo je i do plavljenja prizemnih i podrumskih prostorija u raznim dijelovima grada kao i u prigradskim i seoskim mjesnim zajednicama.

Nevrijeme je kratko trajalo, tako da se stanje veoma brzo normalizovalo.

Nevrijeme je zahvatilo i područje općine Olovo, gdje je došlo do problema u odvijanju saobraćaja prema seoskim mjesnih zajednicama, jer je usljed izuzetno jake kiše došlo do plavljenja objekata kao i stvaranja nanosa blata, zemlje i kamenja, na putne komunikacije.

Veliki problemi su nastali u mjesnim zajednicama Olovske luke, Solun, Careva ćuprija i Milankovići.

Iz ostalih mjesnih zajednica mještani su pozivali vatrogasce na ispumpavanje vode i otčepljenje šahtova. 

Zbog klizišta i nanosa zemlje i kamenja bio je zatvoren regionalni put Olovo-Zavidovići, ali je firma "Porobić", zadužena za održavanje tog puta, izvršila uklanjanje zemlje i kamenog  materijala, pa je ponovno uspostavljena putna komunikacija.

Nevrijeme je u istom periodu zahvatilo i područja općina Zavidovići i Maglaj,  gdje je u kratkom periodu pala velika količina vode, a sve se odvijalo u petak od 16.00 do 17.00 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.