17.7.2018. 19:20
0
Sindikati Željeznica RS prijete radikalnim mjerama ukoliko se ne povećaju plate
Predstavnici sindikata Željeznica Republike Srpske (RS) traže povećanje plataa za zaposlene u tom javnom preduzeću za 20 posto, a ukoliko do toga ne dođe, najavljuju i radikalnije mjere.

Nakon današnjeg sastanka u Banjoj Luci, dali su rok od deset dana nadležnom entitetskom ministarstvu i upravi Željeznica RS-a da se o tom zahtjevu razgovara.

Predsjednik Sindikata održavanja šinskih vozila Prijedor Goran Čamdžić je rekao novinarima da bi tim povećanjem njihove plaće bile vraćene na nivo prije deset godina.

On podsjeća da su im ranije smanjeni iznosi naknada za topli obrok, regres, minuli rad, te dodatak za noćni i rad praznikom, što je, kaže, u prosjeku oko 100 KM mjesečno manje primanje.

Predsjednik Samostalnog sindikata Saobraćajno-transportne djelatnosti “Željeznica RS“ Zlatko Marin je istakao da će preduzeti radikalnije mjere, ukoliko ne dobiju poziv nadležnih na razgovore o zahtjevima za povećanje plaća, koje je podržalo šest sindikata Željeznica RS-a.

Nije precizirao na koje radikalnije poteze bi se odlučili, ali je dodao da će sve biti u skladu sa zakonom. 


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.