18.7.2018. 16:50
0
Izetbegović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Fergusona
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Velike Britanije Edwarda Fergusona, a sagovornici su konstatirali da su bilateralni odnosi BiH i Velike Britanije veoma dobri.

Ambasador Ferguson je istaknuo da će, unatoč Brexitu, prisustvo Velike Britanije u BiH i regiji biti značajno.

Razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i iskazana je saglasnost da bi ekonomski razvoj i provedba reformi na putu BiH prema euroatlantskim integracijama trebali biti prioriteti i u narednom periodu.

Ambasador Ferguson je iskazao zadovoljstvo vidljivim reformskim i ekonomskim pomacima u BiH, unatoč političkim krizama.

Predsjedavajući Izetbegović se zahvalio Fergusonu za njegov cjelokupni četverogodišnji angažman u BiH, a posebno za doprinos u realizaciji britansko-njemačke inicijative, koja je rezultirala ubrzanjem reformskih procesa u BiH.

Izetbegović je Fergusonu poželio mnogo uspjeha u nastavku diplomatske karijere, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.