22.7.2018. 12:50
1
Potpuni haos u Banjaluci: Grad u četiri naselja oštetio oko 200 objekata i nekoliko automobila
Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić naložio je danas gradskom Odsjeku za civilnu zaštitu da izvrši procjenu štete na domaćinstvima u četiri prigradska naselja koja su pretrpjela najveću štetu u jučerašnjem olujnom nevremenu, koje je praćeno snažnim udarima grada.

– Prema nalogu gradonačelnika, Civilna zaštita će uraditi prvu, preliminarnu procjenu štete i zaštititi oštećene objekte od daljnjih oštećenja, s obzirom na to se, prema prognozi Hidrometerološkog zavoda, noćas može očekivati velika količina padavina koja može izazvati dodatnu štetu – rekao je Mladen Ćućun, šef Odsjeka za civilnu zaštitu i poslove teriotorijalne vatrogasne jedinice.

Po prvim podacima sa terena, u naseljima koje je zahvatilo nevrijeme, oštećeno je oko 200 objekata. Kako je ustanovoljeno na terenu, najveća šteta zabilježena je na području Mišinog hana.

– Najvećim dijelom radi se oštećenju krovova, polupanim prozorima i oštećenim fasadama. Na Civilnoj zaštiti je sada da adekvatno zaštiti oštećene objekte kako bi spriječili dalju štetu – rekao je Ćućun.

Dodao je da su ekipe Civilne zaštite i profesionalne vatrogasne jedinice, uz pomoć mještana,uspjele da prekriju najlonskim pokrivačem veliki broj oštećenih objekata te ističe da se taj posao nastavlja i danas.

Prema nalogu gradonačelnika, na osnovu izvještaja Civilne zaštite, u narednim danima bit će formirane komisije za procjenu nastale štete. Istovremeno, komisije će, kako je saopćeno, procjenjivati i štetu na poljoprivrednim usjevima i voćnjacima u naseljima pogođenim nevremenom, koja je, prema podacima sa terena, također značajna.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.