31.7.2018. 15:45
0
Olimpijski centar Jahorina predstavio prvu ljetnu humanitarnu 'Trku za život'
Program ljetne humanitarne "Trke za život", bit će održan u subotu, 11. augusta na Poljicama u dvije discipline, porodična i 'ekstreme za muškarce i žene' u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina i Fondacije "Podrži život".

Svi zainteresovani će biti u prilici da se uključe u humanitarni dio aktivnosti, zabave se, ali i da testiraju svoje mogućnosti na takmičarskim stazama. Porodična trka u dužini 500 metara koncentrisana je oko vrtića na Poljicama, sa simboličnih pet prepreka i upotrebom tjubinga, ali i na takmičarskoj stazi ekstreme trke čija je dužina pet km.

Staza je "ekstreme" zbog 15 prepreka koje su spremljene samo za najjače trkače. Na svakoj od lokacija sa preprekama će biti volonteri, koji će bilježiti takmičare koji uspiju da prevaziđu prepreke.

Kotizacija za obje trke je po 20 KM, a sva prikupljena sredstva idu u dobrotvorne svrhe. Svi takmičari će dobiti startni paket sa zanimljivim sadržajem, a svi koji završe trke će dobiti medalje u znak zahvalnosti i kao lijepu uspomenu. Za prva tri mjesta u svakoj kategoriji - djeca, žene i muškarci pripremljene su vrijedne nagrade, saopćeno je iz OC Jahorina.

(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.