1.8.2018. 16:44
2
Špirić o migrantima u stanu Radovana Karadžića: To ukazuje da migrantskom krizom upravljaju kriminalni krugovi u BiH
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je Srni da je grupa migranata koja je uselila u stan prvog predsjednika SDS-a i ratnog zločinca Radovana Karadžića u Sarajevu održala lekciju predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici, ministru bezbjednosti Draganu Mektiću i ostalim srpskim ministrima u Savjetu ministara, kao i kompletnom Savjetu ministara da nisu dorasli migrantskoj krizi u BiH i izazovima koje ona sa sobom nosi.

"To ukazuje da migrantskom krizom upravljaju kriminalni krugovi u BiH, a nikako zvanične institucije vlasti i Dragan Mektić za kojeg je Govedarica rekao da je spreman dići policijske agencije da se suprostave ilegalnim migracijama u BiH", rekao je on. 

Špirić je ocijenio da je to jasna poruka šta namjeravaju oni koji upravljaju migrantskom krizom. 

Ističući da nije slučajno odabran stan Radovana Karadžića, Špirić je rekao da Govedarica i Mektić treba da provjere da li je to slučajno. 

"Ne znam da li su ovu poruku kriminalnih krugova koji upravljaju migrantskom krizom shvatili ministar bezbjednosti i srpski ministri u Savjetu ministara, kao i Savjet ministara u cijelini, a posebno da li je dimenziju migrantske krize shvatio Govedarica koji je juče poručivao da ona nije dramatična", upitao je Špirić. 

Prema pisanju "Dnevnog avaza", migranti koji sve više nadiru u BiH došli su i do stana Radovana Karadžića u Sarajevu u koji se uselilo najmanje njih pet. 

"Cijelu noć su ulazili i izlazili iz zgrade. U prizemlju je stan Ljiljane Karadžić Zelen, a koji sprat više i stan u kojem su Karadžići živjeli do proljeća 1992. godine. Kako smo vidjeli provalili su u jedan od stanova. Tu su se smjestili", rekle su komšije.

(Srna / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.