6.8.2018. 11:15
0
Ministar rada u RS-u pozvao poslodavce da zaštite radnike od vrućina
Ministar rada RS-a Milenko Savanović uputio je apel poslodavcima u tom bh.entitetu, posebno onima čiji radnici rade na otvorenom da, zbog najave toplotnog talasa narednih dana sa veoma visokim temperaturama, izvrše preraspodjelu radnog vremena i tako zaštite zdravlje svojih zaposlenih.

Nesporno je, dodao je u saopćenju, da će učestale vrućine uticati na zdravlje radnika, posebno onih koji rade na otvorenom i duže vrijeme su izloženi suncu radi obaveza prema poslu.

- Zbog dugotrajne izloženosti sunčevoj toploti dolazi do pada koncentracije u radu i mogućnosti češćeg i ozbiljnijeg povrjeđivanja radnika – naglasio je Savanović uz upozorenje poslodavcima u RS da su dužni da radno vrijeme na otvorenom prilagode vremenskim uslovima i tako zaštite zdravlje svojih radnika.

Resorni ministar, također, upozorava poslodavce da za rad u zatvorenim prostorijama obezbijede rashlađivanje radnog prostora. 

Uvjeren je i da će preraspodjelom radnog vremena, prepoznajući interes radnika, poslodavci pronaći i svoj interes.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.