8.8.2018. 11:15
0
Nekoliko stotina prijavljenih za šetnju i 1. noćnu trku Dženan Memić
Za 1. noćnu trku Dženan Memić koja će se održati 11. avgusta u Velikoj aleji na Ilidži prijavljeno je oko 300 učesnika. Prije trke koja počinje u 20.30 u dužini od pet kilometara, bit će održana šetnja koju će predvoditi otac i sestra ubijenog mladića Muriz Memić i Arijana Memić. Početak šetnje je planiran za 18.15 sati. U njoj mogu učestvovati i svi prijavljeni trkači.

Arijana Memić je za agenciju Patria pojasnila da svi učesnici mogu svoje start-pakete koji uključuje specijalno dizajniranu majicu, startni broj i poklon paket podići u petak 10. avgusta u periodu od 12.00 do 17.00 sati kod spomenika „Ranjeni kamen“ u Velikoj aleji.

- Svi oni koji ne stignu, to mogu učiniti i na dan trke od 17.00 sati, a bit će omogućeno i presvlačenje prije trke.

Arijana navodi da su prijave učesnika okončane, ali da je uplate još uvijek moguće izvršiti.

- Oni koji nisu stigli izvršiti uplatu ranije, to mogu učiniti na licu mjesta, odnosno priložiti uplatnicu pri preuzimanju start-paketa ukoliko je uplata izvršena poslije 6. avgusta – napominje Memić.

Također, učesnici će sve informacije dobiti pred početak šetnje i utrke.

Porodica Memić će sav prikupljeni novac donirati i to fondaciji koja stipendira mlade i perspektivne talente na prostoru čitave BiH, BH Futures Foundation, udruženju koje volonterski djeluje na prostoru Tuzle “Bolje sutra”, te Udruženju bolesnih i invalidnih osoba “Blažuj”. Članovi Udruženja Blažuj također će učestvovati u šetnji.

- Sva fizička i pravna lica koja žele podržati trku mogu donirati novac na račun pod naznakom „run4dzenan donacija“, a za sva pitanja se mogu javiti organizatorima preko facebook stranice ili e-maila office@run4dzenan.com – navodi Arijana.

Svi učesnici trke dobit će medalju kao trajni podsjetnik na učešće na 1. noćnoj trci „Dženan Memić“.

Dženan Memić bi ovog 11. avgusta napunio 24 godine. Njegova mladost tragično je prekinuta 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji dok je bio u društvu djevojke Alise Mutap. Okolnosti pod kojima je dobio smrtonosne povrede na glavi još uvijek nisu utvrđene, a nakon oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću za saobraćajnu nesreću, porodica Memić očekuje novu istragu Državnog tužilaštva i otkrivanje istine o ubistvu mladića i procesuiranje svih osoba koje su učestvovale u prikrivanju ubistva. 

Želeći sačuvati trajnu uspomenu na ugašeni mladi život, Dženanovi prijatelji i članovi porodice odlučili su organizirati memorijalnu šetnju i trku upravo na njegov rođendan. Ovo je i prilika da svi učesnici daju svoj doprinos u borbi za istinu porodice Memić. 

(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.