16.8.2018. 9:25
0
Narodna kuhinja Stari Grad prima kurbansko meso samo uz dokumentaciju o ispravnosti mesa
Uprava Narodne kuhinje “Stari Grad” Sarajevo obavještava sve donatore kurbanskog mesa da će tokom prva dva dana predstojećeg Kurban-bajrama u prostorijama ove kuhinje u Ulici Halači 6 na Baščaršiji, primati donacije u mesu.
U utorak 21. augusta 2018. godine (prvi dan Kurban-bajrama) prijem mesa će biti organizovan u periodu od 10 do 18 sati.

Drugog dana Kurban-bajrama 22. augusta 2018. godine (srijeda) prijem mesa će biti organizovan u terminima
od 8 do 20 sati.

- Mole se svi donatori koji donesu svoju donaciju u kurbanskom mesu Narodnoj kuhinji „Stari Grad“ da prilikom
predaje mesa predoče dokumentaciju o ispravnosti mesa. Bez validne dokumentacije navedena donacija neće biti prihvaćena, jer se samo na ovaj način može kontrolisati ispravnost doniranog mesa. Potvrdu o obavljenom veterinarskom pregledu kupci kurbana moraju dobiti od osobe koja im je prodala kurban.

Također uprava ove kuhinje ponovo podsjeća da zbog velikih ljetnih temperatura primaju samo cijele kurbane bez sitnih komada mesa ili iznutrica, što je preporuka kantonalne sanitarne i veterinarske službe. Građani se mole da uvaže pomenute preporuke.

(NAP/Alen Avdić)
 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.