18.8.2018. 13:01
0
Novo ročište u slučaju studenta Selmira Mašetovića početkom septembra
Slučaj Selmira Mašetovića, studenta iz Gradačca, kojeg su turske sigurnosne agencije krajem maja uhapsile zbog sumnje da je pripadnik pokreta Fetulaha Gulena, više nije u fokusu bh. javnosti.

Ovaj student bio je zatvoren više od deset dana u pritvorskoj jedinici Usak u Turskoj, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Selmir je i dalje u Turskoj, jer do okončanja procesa ima mjeru zabrane napuštanja ove države.

Ambasador BiH u Turskoj Bakir Sadović potvrdio je za "Vijesti.ba" da se u ovom slučaju očekuju još neke provjere te okončanje avgustovske pauze u radu nadležnog suda.

Kako nam je kazao, novo ročište očekuje se početkom septembra.

Istih očekivanja je i Husein Mašetović, Selmirov otac. U razgovoru za "Vijesti.ba" kaže kako se nada da će na tom ročištu Selmir biti oslobođen krivice i da će se vratiti u BiH.


U svakodnevnom je kontaktu sa sinom, koji do okončanja procesa ne smije napuštati Tursku. Troškove Selmirove odbrane, podsjeća, platio je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

- Troškove smještaja i hrane snosi porodica. Imali smo neku pomoć i od ambasadora te od načelnika općine. Da nije bilo te pomoći, ne znam kako bih. S viših nivao vlasti niko me nije kontaktirao - navodi Mašetović.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.