25.8.2018. 22:21
0
Britanski ambasador u Srbiji: Rasprava o mogućoj podjeli ili promjeni granica Kosova ima rizik i cijenu
Velika Britanija smatra da rasprava o mogućoj podjeli ili promjeni granica Kosova, razgraničenju ili razmjeni teritorija mora uzimati u obzir sva pitanja, rizike i cijenu koje te teme otvaraju, rekao je britanski ambasador u Beogradu Denis Keefe.

On je ocijenio da bilo koja ideja do koje dođe iz dijaloga Beograda i Prištine mora biti realna i dostižna.

- Morate se zapitati kako će ona doprinijeti unapređenju života ljudi na terenu, kako će doprinijeti napretku u regionu, kako će se uklopiti u dešavanja na međunarodnoj sceni - naveo je Keefe.

Odgovarajući na pitanje da li treba očekivati da bi britanska premijerka May mogla učiniti nešto slično njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, koja se nedvosmisleno izjasnila protiv novih granica na Balkanu, Keefe je rekao da "kancelarka govori u ime Njemačke".

- Naš stav je da, kada pogledamo ove ideje, jer mi i dalje nemamo prijedlog ili plan, već samo ideje, mi vidimo pitanja, rizik i cijenu. Mislimo da to mora da se uzme u obzir - rekao je Keefe.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.