30.8.2018. 18:15
0
U Vogošći se traga za 60 nestalih osoba
Udruženje "Porodica nestalih Općine Vogošća" u saradnji sa Međunarodnim komitetom Crvenog križa organizirao je danas obilježavanje Međunarodnog dana nestalih pod sloganom "Gdje je?".

Postavljena je i instalacija kao i fotografije nestalih osoba iz Vogošće, općine u kojoj se još uvijek traga za 60 osoba, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Hasiba Zlatarac iz Svraka već više od 26 godina traga za članovima svoje najuže porodice, sinom, suprugom i bratom. Nijaz Salkić također godinama pokušava saznati sudbinu svog oca Sinana i najbližih rođaka.

Predsjednica Udruženja nestalih Općine Vogošća, Ema Čekić i ovom prilikom je istakla da je cilj okupljanja u centru Vogošće bio da se i na ovaj način animiraju nadležne institucije da se aktivnije uključe u proces traženja jer porodice nastalih imaju pravo znati šta se desilo sa njihovim najmilijima.

U Bosni i Hercegovini još se traga za više od 7.000 osoba, a danas je prilika za porodice nestalih ukažu na činjenicu da više od 20 godina traže članove svojih porodica.


(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.