31.8.2018. 14:05
4
Rađen-Todorić, Vukelić i Stanojević odbili učešće u emisiji sa Miloradom Dodikom
Suzana Rađen-Todorić (RTV BN), Siniša Vukelić (CAPITAL. ba) i Dušica Stanojević (FENA) odbili su učešće u emisiji „Intervju sa predsjednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom“ na RTRS-u 1. septembra 2018. godine. Potpisani novinari su odbili učešće u emisiji iz nekoliko razloga koje su uputili medijima kako bi javnost bila upoznata sa preduslovima za koje očekuju da budu ispunjeni da bi razgovarali sa predsjednikom Republike Srpske.

U dopisu koji su uputili ova tri novinara navode da odbijaju učestvovati u emisiji dok se ne ispune uvjeti za nesmetan i slobodan rad medija i novinara.

- Dok ne prestanu napadi na novinare i vrijeđanje novinara od strane nosilaca vlasti u RS, dok se ne procesuiraju napadači i nalogodavci napada na Vladimira Kovačevića, dok se ne uspostavi jednak tretman institucija i nosilaca vlasti prema svim medijskim kućama i novinarima, dok se ne uspostavi zakonski okvir koji će garantovati sigurnost novinara i odgovornost za sve vrste napada na novinare. Ovaj odgovor dostavljamo redakciji RTRS i svim ostalim medijima. S poštovanjem, Suzana Rađen-Todorić, glavna i odgovorna urednica informativnog programa RTV BN Siniša Vukelić, urednik portala CAPITAL.ba Dušica Stanojević, novinarka novinske agencije FENA - navodi se u dopisu. 


(Patria/Admir Oručević)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.