3.9.2018. 12:25
0
Uhapšen bivši policijski inspektor, bloger i jedan od aktivista grupe "Pravda za Davida" - Borislav Radovanović
Pripadnici policije u Prijedoru jutros su, u svojim službenim prostorijama, zadržali lišenjem slobode, Borislava Radovanovića (1970.) iz Prijedora, zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Iz Policijske uprave su, navodeći inicijale uhapšenog, saopćili da je Radovanović zatečen na mjestu izvršenja prekršaja, te uz upotrebu sile zadržan lišenjem slobode, zbog okolnosti koje ukazuju da će ponoviti prekršaj.

U skladu sa Zakonom o prekršajima RS-a on će uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka biti doveden u Osnovni sud Prijedor.

-Odluku o pokretanju i sprovođenju hitnog prekršajnog postupka donijet će dežurni sudija navedenog suda –saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Radovanović je bivši policijski inspektor, bloger i jedan od članova grupe „Pravda za Davida“.

Njemu je od ranije zabranjen prilaz zgradi Policijske uprave Prijedor, nakon što je sud protiv njega potvrdio optužnicu za pokušaj ubistva tamošnjeg načelnika policije Dalibora Ivanića.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.