4.9.2018. 16:46
0
U Velikoj Kladuši zaplijenjeno 70 kilograma marihuane
Otkrivene stabljike visine od 120 do 310 centimetara

U okviru operativne akcije "Droga" službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša 3. septembra u mjestu Stabandža na području Velike Kladuše otkrili su plantažu sa 50 stabljika zeljaste biljke koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu.

Stabljike visine od 120 do 310 centimetara otkrivene su na zemljištu, a pretresom pomoćnog objekta nađeno je još pet stabljika marihuane. Vaganjem je utvrđeno da težina 55 stabljika marihuane iznosi 70 kilograma.
 
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u svojstvu osumnjičene ispitana je bh. državljanka S. M. (1985.), protiv koje će Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. 

Stabljike marihuane privremeno su oduzete, saopćeno je iz Granične policije BiH.

(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.