5.9.2018. 13:40
0
"Klas" neće dizati cijene hljeba: Tržište stabilno, zalihe pšenice dovoljne
Nakon jučerašnje vijesti o mogućem poskupljenju brašna u BiH, iz sarajevske kompamije Klas d.d. navode neće dizati cijene hljeba i ostalih pekarskih proizvoda i pored toga što je došlo do povećanja cijene pšenice.

- Imamo sasvim dovoljno zaliha pšenice i tržište koje pokrivamo je u tom smislu stabilno i sigurno od bilo kakavih poremećaja. S druge strane, zahvalni smo našim potrošačima na povjerenju koje nam pružaju. Svjesni smo osjetljivosti pitanja i možemo kao lider mlinsko - pekarske industrije samo potvrditi naš, puno puta ranije ponovljen stav, da smo uvijek bili i da ćemo biti na strani naših potrošača, navode iz Klasa. 

Moguće povećanje cijena brašna a potom i hljeba najavila je mlinsko-pekarska industrija u Republici Srpskoj. 

Cijena brašna po kilogramu viša je za dva feninga, a Udruženje mlinara RS-a najavilo je da će brašno poskupjeti za još najmanje šest feninga, piše Indikator.ba. 

Opravdanje za ovakvu odluku je loša godina za pšenicu kako kod nas tako i u svijetu.

Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.