6.9.2018. 11:15
0
MUP HNK o ranjavanju policajca
U Mostaru je u pljački koja se dogodila tokom noći ranjen policajac, prilikom sprječavanja pljačke objekta u mostarskom naselju Južni logor.

Kako je saopćeno iz policije, oko 01:50 sati u operativni centar PU Mostar NN osoba je prijavila da se u ulici M. Tita naselje "Dolina sunca", nalazi više sumnjivih osoba.

"Policijska patrola za kratko vrijeme stiže na mjesto događanja gdje zatiče četiri maskirana lica, koji ulaze u lično vozilo nepoznatih registarskih oznaka. U pokušaju policijskih službenika da službenim vozilom onemogući bijeg osumnjičenim licima, isti ispaljuju hice u smjeru službenog policijskog vozila te jedan hitac ranjava policijskog službenika, koji je prebačen u bolnicu i van je životne opasnosti", navodi se iz MUP-a HNK.

Ubrzo na mjesto događaja stiglo je više policijskih patrola, koje su blokirale uži i širi dio terena te pokrenuli opsežnu operativnu potragu za osumnjičenim osobama, javlja N1.

"Trenutno se na terenu vrši uviđaj i traje kriminalističko operativna istraga policijskih snaga MUP-a HNK, zajedno sa nadležnim tužilaštvom", navode iz policije.

Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.