12.9.2018. 16:00
0
OHR pozvao Predstavnički dom PSBiH da usvoji izmjene Zakona o krivičnom postupku
Ured visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR) pozdravio je jednoglasno usvajanje amandmana na Zakon o krivičnom postupku BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH).

- Uz napore i dobru volju koji su uloženi sa svih strana, mi ovo usvajanje smatramo važnim doprinosom podržavanju vladavine zakona i borbe protiv korupcije - kazao je glasnogovornik OHR-a Mario Brkić za Fenu.

Ovaj korak u OHR ocjenjuju pozitivnim te su pozvali poslanike u Predstavničkom domu PSBiH da sazovu hitnu sjednicu i bez daljeg odlaganja usvoje amandmane koje je podržao Dom naroda.

Delegati Doma naroda PSBiH jučer su na sjednici usvojili izmjene Zakona o krivičnom postupku, a Zakon je trebalo mijenjati kako bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda koji je neustavnim proglasio određene odredbe tog zakonskog rješenja, ali i da bi se sačuvao integritet pravosudnog sistema u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Dom naroda također je usvojio i zaključak kojim se traži od Predstavničkog doma PSBiH da ove izmjene Zakona razmatra po hitnoj zakonodavnoj proceduri.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.