14.9.2018. 11:15
1
Ademaj otvoreno: Ključ za rješenje problema u zdravstvu je u rukama Sebije Izetbegović
Zilha Ademaj, ministrica zdravstva Kantona Sarajevo danas je vrlo otvoreno poručila kako ključ za rješavanje problema nedostatka sredstva u zdravstvu ima direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Ministrica je održala press konferneciju i to povodom štrajka ljekara rekla da je sporno bilo pitanje visine sredstava i da je polovina sredstava osigurana za potpuno udovoljavanje zahtjevima oba sindikata. 

Istakla je da ključ po pitanju rješavanja sredstava ima direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović koja ima utjecaj na Zavod zdravstvenog osiguranja KS. Inače, na čelu ZZO KS nalazi se Samir Turković, kadar SDA. 

- Ona to može riješiti jednim pozivom. Sama je izjavila da sredstava ima u zdravstvu, sa čim se slažem. Ja mislim da se ta sredstva mogu osigurati, a ona nisu u Ministarstvu zdravstva KS. Sredstva su u Zavodu zdravstvenog osiguranja KS - kazala je Ademaj. 

Ministrica je napomenula da presuda suda o zabrani štrajka ne znači ništa u ovom trenutku, jer presuda ima pouku o pravnom lijeku u kojoj piše da se tužena strana može žaliti na presudu.

- Sindikat je najavio štrajk sve dok presuda ne bude konačna. To znači da se oni vjerovatno mogu žaliti - rekla je Ademaj.


(Patria / Lejla Trle)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.