14.9.2018. 12:45
0
Sekretar Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža": Djeca i profesorica su lakše povrijeđeni
Autobus koji je prevozio 36 srednjoškolaca iz BiH zabio se u kamion u Italiji na A21 autocesti kod Brese u Italiji.

Autobus koji je prevozio srednjoškolce iz BiH sa ekskurzije u Španiji sudario se jutros sa kamionom u Italiji prilikom čega je jedan od vozača autobusa poginuo, dok je najmanje 16 djece povrijeđeno.

Sekretar škole Veselin Mijanović kazao je da je direktor s djecom na licu mjesta u Italiji.

- Sva djeca su lakše povrijeđena. Koliko imamo informacija, u pitanju je 12 djece i sva su lakše povrijeđena. Nesreća se desila u Breši, učenici su kratko bili u bolnici, odakle su otpušteni i sada su u hotelu. Imamo informaciju da su ostala djeca već stigla u Veneciju pa pretpostavljamo da će i oni tamo biti smješteni. Profesorica je samo ugruhana i nema težih povreda - kazao je Mijanović, prenosi Avaz.ba.   

Sudar se desio oko 5.40 ujutru, na autoputu u pravcu Breše, kada je na autobus s djecom iz Istočnog Sarajeva naletio kamion. 

Na lice mjesta odmah je upućeno 118 spasilaca, koji su iz uništenog autobusa izvlačili povrijeđene. 

Od početka godine na ovoj cesti dogodilo se 20 teških nesreća, od kojih šest sa smrtnom posljedicom. 

Šesnaest putnika, među kojima ima i profesora, lakše je povrijeđeno, a jedan je zadobio teške povrede, navode italijanski mediji. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.