15.9.2018. 20:22
0
Goražde domaćin 23. memorijalnog rukometnog turnira 'Mevzeta Perla-Balja'
U znak sjećanja na izuzetnu rukometašicu i nekadašnju članicu ŽRK Goražde, taj sportski kolektiv danas je organizirao 23. memorijalni turnir " Mevzeta Perla -Balja".

Na turniru učestvuju četiri ekipe HŽRK Zrinjski iz Mostara, RK Hadžići Dido Group,ŽRK Hrasnica i domaćin ŽRK Goražde.

U prvoj utakmici domaće rukometašice nadigrale su ekipu Hrasnice rezultatom 32:22, dok je u drugom susretu bolji od Zrinjskog bio tim iz Hadžića s rezultatom 22:40.

U toku je utakmica za treće mjesto između Hrasnice i Zrinjskog dok je finalna između Goražda i Hadžića na programu u 19.30 sati.

Vrsna rukometašica i nekadašnja članica ŽRK Goražde Mevzeta Perla – Balja preminula je u 25. Godini od teške bolesti.

Memorijalni rukometni turnir dio je programa obilježavanja 18. septembra Dana prvog oslobođenja Goražda u proteklom ratu koji se danas obilježava kao Dan BPK i Grada Goražda.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.