19.9.2018. 13:09
0
Pljačkaši podmetnuli požar, nepoznata sudbina zaštitara
Veliki požar koji je preksinoć progutao skladište firme “Murex” u Špionici kod Srebrenika, podmetnuli su pljačkaši kako bi prikrili krađu novca iz sefa i službenog vozila. Kompaniji “Murex” pričinjena je višemilionska šteta, a policija pokušava saznati šta se desilo s nestalim zaštitarom O. Đ. iz Vlasenice.

Razvalili sef

Prema informacijama sa mjesta događaja, sve ukazuje na to da su za sada nepoznati razbojnici opljačkali poslovne prostorije, a potom podmetnuli požar u dijelu skladišta sa zapaljivim proizvodima. Navodno su specijalnim alatima razvalili veliki sef u jednoj od službenih prostorija, iz kojeg su ukrali neutvrđen iznos novca, a potom su iz kruga firme ukrali i Renault Megane.

Razbojnici su potom katancem zaključali veliku ulaznu kapiju kako bi vatrogascima otežali ulazak i usporili gašenje požara.


Za sada je neizvjesna i sudbina zaštitara koji je u noćnim satima čuvao objekte firme “Murex”. Vatrogasci i policija detaljno su pretražili zgarište, ali do sada nisu uspjeli pronaći ostatke tijela. Pretražene su i livade i šume u blizini zapaljenog objekta, ali do zaključenja ovog izdanja našeg lista nestali zaštitar nije pronađen.

Ostale cigarete

Kako smo saznali na mjestu događaja, te večeri na dužnosti je bio O. Đ. iz Vlasenice, višegodišnji radnik firme “Murex”, a u prostoriji na ulazu u krug firme u kojoj je dežurao, pronađeni su posuđe od kafe i cigarete.

Uviđaj su jučer, pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca, obavili inspektori protupožarne zaštite Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik.

 Policija na uviđaju ispred uništenog objekta
Policija na uviđaju ispred uništenog objekta
Dojava kasno stigla

Kako ističu u Službi civilne zaštite Općine Srebrenik, gašenje požara otežala je i prilično kasna dojava.

– Dojava o požaru je neshvatljivo kasnila tako da je prvi poziv Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Srebrenik slučajni prolaznika prijavio u 20.40 sati, odnosno pola sata nakon što je vatra planula. Zbog zakašnjele dojave i brzog širenja vatre, do dolaska vatrogasaca požar je već bio zahvatio kompletno sjeverozapadno krilo zgrade, a brzom širenju vatre pogodovali su i pojedini zapaljivi materijali koji su se nalazili u skladištu i drugim prostorijama - ističu u Službi civilne zaštite Općine Srebrenik.

Izgorjeli skladište i roba

Uprkos nadljudskim naporima srebreničkih vatrogasaca i njihovih kolega iz Lukavca i Brčkog, u požaru koji je preksinoć izbio, uništeni su izložbeno-prodajni salon, kancelarije i kompletno skladište gotovih proizvoda. Izgorjele su velike količine keramičkih pločica, sanitarne opreme, hidro i termoizolacionih materijala, industrijskih podova i drugih proizvoda za unutrašnje uređenje. Požar je u potpunosti ugašen jučer u osam sati, piše Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.