21.9.2018. 12:00
0
Skupština VKBI-a: Apstiniranje od izbora pristajanje na poziciju objekta
Skupština Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI) pozvala je u saopćenju za javnost građane Bosne i Hercegovine, posebno pripadnike mlade generacije, da izađu na predstojeće izbore i svojim glasovima potvrde svoju političku volju i iskažu svoje političke težnje.

Apstiniranje od izbora je, smatraju iz VKBI-a, pristajanje na poziciju objekta u političkim procesima i odlučivanjima, "a to je pozicija na koju, u prvom redu mladi ljudi, a svakako i oni koji se smatraju obespravljenim i poniženim, ne bi trebali pristajati".

-Jalova retorika, koja u javnom diskursu ostavlja dojam personalnih svađa između bošnjačkih političkih predstavnika, bez konkretnih prijedloga za rješavanje nagomilanih problema u funkcionisanju države, ne doprinosi neophodnim pozitivnim promjenama, za kojim već duže vrijeme vape građani, bosanskohercegovačo društvo i država u cjelini - stav je VKBI-a.

Članovi ove nevladine organizacije pozivaju aktere na političkoj sceni u BiH da slijede i zastupaju svoje stranačke političke interese u, kako navode, zakonskim i institucionalnim okvirima države BiH te u skladu s općim političkim interesima građana i naroda BiH.

-Od svih njih, posebno od sudionika u aktualnim političkim sučeljavanjima koji pretendiraju na glasove Bošnjaka, tražimo da  svojim predizbornim aktivnostima i političkim djelovanjem u cjelini, doprinesu obnovi izvornog digniteta politike kao brige za opće dobro države i afirmaciji općeprihvatljivih, to jest zakonitih formi i procedura političkog djelovanja - poručuju iz Skupštine VKBI-a u saopćenju za javnost.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.