22.9.2018. 11:10
0
Politička promocija u radnom vremenu
Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović zajedno sa kolegama iz SDA proteklih dana prisustvuje javnim događajima i druženjima sa građanima. Većinom se ova druženja organiziraju u toku dana. Tako je Izetbegović koja je na listi za Federalni parlament danas sa stranačkim kolegama i kandidatima Asimom Sarajlićem i Aljošom Čamparom posjetila Udruženje Sarajevo Taxi na čijem je čelu Enver Suljagić, piše Patria.

Kako je zvanično objavljeno na oficijelnoj Facebook stranici Sebije Izetbegović, došla je da „izrazi zahvalnost na povjerenju i podršci koje joj daju“.

- Vi ste krvotok ovog grada. Stalno se krećete i na određeni način učestvujete u svim dešavanjima. Kao ljudi koju su stalno na terenu, najbolje znate ko je i koliko uradio u svim oblastima razvoja i unaprijeđenja društva. Svjedoci ste svih pozitivnih promjena koje sam uvela prvo u Općoj bolnici, a potom u Kliničkom centru. Mnogi od vas su mi čestitali na tome. Znam da vaša podrška dolazi iz srca, zbog čega mi je posebno značajna i draga - kazala je Izetbegović članovima Udruženja.

Današnjom posjetom Izetbegović je vrlo jasno stavila do znanja da očekuje da oko 1.000 registrovanih taksista Sarajevo taxija lobira mušterije da glasaju za nju.

Kakonavodi Patria, iz KCUS-a nisu odgovorili na upit da li je Izetbegović od 7. septembra koristila dane godišnjeg odmora s obzirom da je nekoliko izbornih aktivnosti održavala u radno vrijeme. Danas je to slučaj sa posjetom sarajevskim taksistima, a prije dva dana družila se s građanima kod Gradske tržnice.

Zanimljivo je da je i tada i danas u pratnji Izetbegović bilo i osoblje Press službe Kliničkog centra UNSA-e. Može se reći da i Sebija Izetbegović uvodi dvojnu praksu. Direktorica i političarka u isto vrijeme.

Koalicija za poštene i slobodne izbore Pod lupom, u svom izvještaju koji je objavila jučer, također navodi da su zabilježeni slučajevi korištenja službenih vozila i osiguranja u svrhu izborne kampanje, među kojima su i Sebija i Bakir Izetbegović. U izvještaju Koalicije navode se i imena Denisa Zvizdića, Dragana Mektića, Milana Dunovića, Milorada Dodika, Mladena Ivanića, Željke Cvijanović, Vukote Govedarice, Igora Crnadka te drugih.


(Patria / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.