22.9.2018. 15:35
0
Otvorene nove prostorije u banjalučkoj bolnici
U sklopu banjalučke bolnice danas je otvoreno sjeverno krilo i rekonstruisani centralni blok, u kojem će biti smještene sve postojeće klinike Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS).

Ovaj projekt izgradnje i rekonsrukcije iznosio je 84 miliona eura, realizovan je za 43 mjeseca, a izvođač radova je bila firma „Vamed“.

Rukovodstvo ove najveće zdravstvene ustanove u RS je navelo da će u sjevernom krilu biti smještene najmodernije operacione sale i intenzivna njega sa 44 kreveta, kao i centar urgentne medicine, patologija, te sterilizacija.

U toku je i edukacija kadra, kako srednjeg, tako i visokog, za rad u novim tehničkim uslovima, te stručna edukacija u smislu novih operativnih tehnika.

Direktor UKC RS Vlado Đajić je rekao da je ovo kapitalni projekt za zdravstvo RS-a, dok je entitetski predsjednik Milorad Dodik istakao da će na tom prostoru biti uskoro smješteni i medicinska škola i fakultet.

Najavio je i skoro otvoravanje bolnice u Istočnom Sarajevu, te izgradnju zdravstvene ustanove u Doboju.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar te predstavnici zdravstvenih ustanova iz Rusije i drugih zemalja prisustvovali su otvaranju novih prostorija banjalučke bolnice.


(FENA / Lejla Trle)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.