25.9.2018. 13:05
2
"Sad će me i Britanci staviti, jer sam im se suprotstavio"
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik istakao je da RS ima potencijal da putem svojih institucija omogući fer i korektne izbore i da vjeruje da su spekulacije da izbori neće biti održani ili da će biti poništeni.

Govoreći o spekulacijama da je "ruski čovjek", Dodik je rekao da je na nekoj "crnoj listi vjerovatno zato što se zalaže za jačanje odnosa sa Rusijom".

"Sad će me i Britanci staviti, jer sam im se suprotstavio. Oni ovdje dižu neke pobune i smatraju da je to demokratija. Pa, nije. Demokratija je poštovanje institucija i procedura. A sad oni nama pričaju o ruskom uticaju, a ne pričaju o svome", naveo je on.

Dodik je naglasio da kao član Predsjedništva neće raditi ništa protiv Bošnjaka, Hrvata ili bilo koga.

"Nijedan im projekat neću zaustaviti, a oni su nama to masovno radili u prošlom vremenu. Evo, ukoliko se desi da još jednu stvar onemogućite Srpskoj - nema vam Bosne", kaže Dodik.

On je ponovio da prilikom nedavne posjete ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Banjaluci nije bilo riječi o predstojećim opštim izborima u BiH i odbacio spekulacije da je ruski ministar došao da ga podrži u izbornoj trci.

Dodik je naveo da su on i Lavrov pričali o miješanju stranaca i da ga je upoznao o tome šta i kako rade.

"Nije bilo priče o izborima. Da li ovi spekulanti to vide tako, ja ne mogu da zabranim ni njima, ni opoziciji. Na kraju krajeva, Lavrov je prošao kroz Sarajevo prije dolaska u Banjaluku. Ovaj sastanak je dogovoren pre godinu i po dana, kada sam ja bio u Moskvi i kad smo pričali da ćemo pokrenuti inicijativu (o izgradnji srpsko-ruskog hrama) i on je prihvatio da dođe u Banjaluku kad mi budemo spremni", kaže Dodik.


(Srna/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.