26.9.2018. 11:31
1
Porodice nastradalih Selme i Edite: Tužilaštvo nas je ponizilo, ne vjerujemo više u institucije
U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je Sanjin Sefić, koji je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Selma Agić i Edita Malkoč, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14,5 godina.

Njegovi pomagači Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić su oslobođeni krivice.

Porodice nastradalih šokirane, ponižene. Razočarani su u Tužilaštvo KS, koje je vodilo slučaj.

Amir Agić, otac rahmetli Selme ističe da je sve vrijeme procesa pričao šta je Tužilaštvo i Sud ove države.

- Država nije odradila posao kako treba, zato dajem podršku Memiću i Dragičeviću u njihovim borbama. Znao sam u podsvijesti da nemamo države, ali sam se opet iskreno nadao, jer sam ja ostao tu i bit ću tu i borit ću se i dalje. Idemo dalje i do kraja – kazao je Agić.

On je dodao da ne vjeruje u institucije i da poručuje političarima da se zapitaju zašto naša omladina ide.

Žalosno je da mu daju 14,5 godina, a saučesnike da oslobode. Danas mi je kao da smo ih ponovo izgubili – istakao je Agić.

Enesa Kekić, sestra Edite Malkoč kazala je da „od prvog dana nisam vjerovala u državu, a najradije bi sve ovo zapalila“.

- Tužilaštvo nas je ponizilo. Upitla bih sve da li život u BiH vrijedi sedam godina zatvora. Ko god može neka ide danas, neka ne prenoći u BiH. Poniženi smo do maksimuma. Selmu i Editu nikad nećemo zaboraviti – kazala je krzo suze Enesa.

Advokatica porodica Adela Durakovic šokirana je oslobađajućom presudom za saučesnike.

- Očekivala sam veću kaznu za Sefića. Barem da su pomagači dobili uvjetnu kaznu – kazala je Duraković.

Advokatica je kazala da je Tužilaštvo od početka neozbiljno prustupilo ovom slučaju. I sud je naveo da je Tužilaštvo navelo blažu kvalifikaciju koju Sud nije mogao mijenjati.


(Patria / Lejla Trle)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.