7.10.2018. 14:39
0
Zabranjeno glasanje u majici "Pravda za Davida"
Na zvaničnoj Facebook stranici grupe navedeno je da "Pravda za Davida" ne podržava poništavanje glasačkih listića, već da poziva sve da glasaju po svojoj savjesti

Podne na Trgu Krajine. Prolaznici prilaze i pale svijeće pored „Davidovog srca“. Ispred šatora, u kojem od 20. septembra noći provodi Davor Dragičević, otac ubijenog 21- godišnjeg mladića Davida Dragićevića sa Mišom i Vedranom, članovima gupe „Pravda za Davida“.

Davor je sa "kuće" na trgu nakratko otišao do svoje kuće u Ulici Franca Šuberta da se presvuče i osvježi. Ostali, koji su s njim probdjeli proteklu noć, takođe.

Neki su na glasačko mjesto otišli u majici „Pravda za Davida“ i nije im dozvoljeno da u toj majici uđu da glasaju, mada se ne radi ni o jednoj političkoj partiji niti kandidatu, piše Žurnal.

Na zvaničnoj Facebook stranici grupe navedeno je da "Pravda za Davida" ne podržava poništavanje glasačkih listića, već da poziva sve da glasaju po svojoj savjesti.

Večeras u 18.00 sati na Trgu Krajine je redovan skup „Pravda za Davida“. Jedan od svakodnevnih skupova, koji su počeli 26. marta.

„Idemo do kraja. Da vide Davide“, napisao je Davor Dragičević.

On je ranije poručio da neće odustati od traženja pravde za svog sina.

„Istinu znam, ubili su ga pripadnici Interventne jedinice MUP RS i na kraju položili njegovo tijelo u kanalizaciju“, rekao je Davor.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.