8.10.2018. 10:30
0
SDA u vodstvu za Skupštinu Unsko-sanskog kantona
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine jutros je objavila preliminarne rezultate glasanja za kantonalne skupštine u Federaciji BiH. Nakon 58,95 posto obrađenih glasova za Skupštinu Unsko-sanskog kantona (USK), u vodstvu je Stranka demokratske akcije (SDA) sa 15.349 glasova, odnosno 29,20 procenata.

Trenutno na drugom mjestu je koalicija Stranke demokratske aktivnosti (A SDA) i Pomaka zajedno sa  13. 394 glasa ili 25,48 posto od ukupnog broja prebrojanih glasačkih listića. Slijedi Socijaldemokratska partija (SDP) s 10,52, te Laburistička stranka sa 7,08 posto osvojenih glasova birača u ovom kantonu.

Na osnovu dosadašnjeg uzorka prebrojanih glasova, Savez za bolju budućnost osvojio je sedam posto glasova, Demokratska fronta 6,75, te Nezavisni blok 4,82 posto od ukupnog broja prebrojanih glasova.

Naša stranka je do sada osvojila 1686 glasova, odnosno 3,21 posto, a Demokratska narodna zajednica (DNZ) BiH – Krajiška stranka 2,10 posto.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.