8.10.2018. 15:32
1
Vučić nakon pobjede Dodika: Da sam otišao u BiH, objesili bi me. Nisam primio Dodika, a on je izabran u Predsjedništvo
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbiji "spočitavano" da se miješa u izbore u BiH iako to nije tačno, a da niko nije reagovao na odlazak predstavnika EU u BiH, među kojima je i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

"Da sam ja otišao, mediji iz cijele Evrope bi me bukvalno objesili, ali ako to uradi neko iz EU, onda je sve uredu", rekao je Vučić novinarima nakon skupa "Liderstvo za bezbjednost regiona". 

On je naveo da o svemu tome treba otvoreno razgovarati i rješavati da ne bi naišli na još više problema. 

"Slušamo priče da se Srbija miješa u izbore u BiH. Nisam bio tamo 12 mjeseci, nisam primio /Milorada/ Dodika ovdje, a on je izabran za člana Predsjedništva BiH", rekao je Vučić. 

Vučić je ranije danas izjavio da poslije opštih izbora u BiH očekuje još bolju saradnju sa BiH i Republikom Srpskom.

(Srna / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.