11.10.2018. 17:36
0
Komšić: Govorim bosanski, a moje dijete hrvatski i savršeno se razumijemo
Željko Komšić, novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda kazao je u večerašnjem izdanju Presinga na N1 sa Amirom Zukićem da on jeste Hrvat, da je odgajan u tom duhu, da je kršten ali da nema namjeru to dokazivati.

Kazao je da govori bosanskim jezikom, a njegovo dijete u školi koju pohađa uči hrvatski jezik i savršeno se razumiju, piše “N1“.

Komšić je kazao da je Bosna i Hercegovina njegova jedina domovina, da se ne mogu imati dvije domovine. Kazao je da će u svom kabinetu imati samo zastavu Bosne i Hercegovine, iako se zna koliko on “voli zastavu s ljiljanima”. Na najave Milorada Dodika da će na Predsjedništvu izvjesiti i zastavu bh. entiteta Republika Srpska, Komšić je kazao da to po zakonu nije moguće.

– U svom kabinetu je može imati kao što je imao i Nebojša Radmanović i Mladen Ivanić, ali na zgradi Predsjedništva može biti samo zastava BiH – kazao je Komšić.

On je kazao da je tokom ranijeg mandata sarađivao sa Radmanovićem, a da je Dodik već ublažio izjave i spušta loptu.

– Obaveza nam je da radimo. Ne isplati mu se biti iracionalan, nego racionalan u svom poslu. Isplati mu se donositi odluke konsenzusom, jer će samo tako i RS imati koristi od njegovog posla. Očekujem da bude racionalan. Ako krene u blokade rada Predsjedništva, desit će se da ga bumerang pogodi. Ne isplati se tako raditi u Predsjedništvu jer onda blokirate i sebe. Ovdje je uvijek dobro biti racionalan, iracionalnost se skupo plati – kazao je Komšić.

On nije želio otkrivati imena ljudi iz regije, i iz Hrvatske koji su mu čestitali pobjedu da ih ne dovede u neugodnu situaciju, ali je naveo da je primio puno čestitki.

Kazao je da se zalaže za građansku BiH kao i da je on građanin BiH te da u to stane “sve moje i moje hrvatstvo, i krštenje i da budem ateista, agnostik, da navijam za Želju. Tu stane moje sve”.

Govoreći o kandidaturi za Predsjedništvo BiH Komšić je naveo da ga je na to podstakao Dragan Čović svojim planovima B i saradnjom sa Dodikom.

Poručio je da će obići sve dijelove BiH uključujući i zapadnu Hercegovinu, ali da neće moliti primjerice načelnika Gruda da ga primi niti se ponižavati na takav način. Poručio je svim građanima BiH da mogu računati na njega.

– Moj je posao da radim za njih, nemam problem s tim da me ne vole ili mrze jer je to takav posao. Neka znaju svi, na mene mogu računati apsolutno – kazao je Komšić.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.