13.10.2018. 15:00
1
Aluminij: Nemamo vremena po petka, Vlada mora odmah reagovati
Nakon jučerašnje vanredne konferencije za novinare, na kojoj su se javnosti obratili čelni ljudi Aluminija d.d. Mostar obznanivši najavu Neovisnoga operatora sustava (NOS) BiH o isključenju Aluminija s elektroenergetske mreže sutra u ponoć, očitovali su se i pojedini članovi aktualne Vlade FBiH, najavivši zasjedanje Vlade u petak, priopćeno je iz Aluminija.

"Aluminij nema vremena do petka. Nama je i dalje na snazi najava iz NOS-a BiH za isključenje s elektroenergetske mreže. Apeliramo na Vladu FBiH da, do isteka sutrašnjega dana, reagira prema NOS-u i izričito zatraži suspenziju isključenja, ali i da djeluju u smjeru iznalaženja rješenja za opskrbu Aluminija električnom energijom, uz nužna jamstva za plaćanje", poručio je v.d. direktora Aluminija Dražen Pandža.

Iz te kompanije su ponovili kako naglo isključenje Aluminija s mreže znači potpunu havariju, ''smrzavanje'' tekućega aluminija u elektrolitičkim ćelijama, mogućnost snažnih eksplozija i ugrožavanje sigurnosti radnika u proizvodnomu procesu.

"Ponovno pokretanje samo jedne planski ugašene ćelije iziskuje više od 90 tisuća eura novčanih sredstava. Aluminij ima 256 elektrolitičkih ćelija, a ovo bi isključenje bilo neplansko, izvan sustava i tekući bi metal ostao zarobljen u njima, te bi ponovno pokretanje premašilo milijardu maraka troškova. U prijevodu, to bi isključenje značilo Aluminijev kraj", navodi se u saopćenju.



(FENA / Lejal Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.