17.10.2018. 19:00
0
Doktor Gavrankapetanović u Goraždu izveo kompliciranu operaciju lakta kod djeteta
Opća bolnica "Abdulah Nakaš" i Kantonalna bolnica Goražde žele sarađivati u programu operacija kukova kod starijih osoba.

Jedan od vodećih evropskih ortopeda, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, izveo je u Kantonalnoj bolnici Goražde kompliciranu operaciju lakta kod djeteta. 

Tokom uspješnog operativnog zahvata asistirali su mu dr. Sead Bašić iz Opće bolnice "Abdulah Nakaš" iz Sarajeva i dr. Elvin Ćatović iz KB Goražde. Posjeta Goraždu organizirana je s ciljem uspostavljanja saradnje između Opće bolnice "Abdulah Nakaš" iz Sarajeva i Kantonalne bolnice Goražde u programu operacija kukova u Goraždu.

- Želimo razviti saradnju u ovoj oblasti kako bismo na pacijente s prijelomom kuka zbrinjavali ovdje, čime bismo izbjegli njihovo slanje za Sarajevo. To se nikada nije radilo u Goraždu, ali postoji volja kod Ministarstva zdravstva, menadžmenata bolnica i Zavoda zdravstvenog osiguranja da se to podrži. Operacije u Goraždu bi izvodili doktori Opće bolnice. Osim što bismo pacijente poštedjeli putovanja s prijelomom kuka, na taj način bismo napravili i višestruke uštede, jer pacijenti u Sarajevu, zbog te vrste operacije, provedu od 15 do 20 dana, pa za jednog pacijenta dođe faktura od 4.000 do 5.000 KM. Ako godišnje imamo od 30 do 40 pacijenata, onda je jasno da se radi o velikim troškovima koji bi bili izbjegnuti – kazao je dr. Elvin Ćatović, specijalista ortopedije u KB Goražde, prenosi Avaz.ba. 

Za početak saradnje potrebna je nabavka instrumenata i opreme za ovu vrstu operacija, za što je obećana podrška.



(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.