22.10.2018. 19:15
0
Slučaj David Dragičević: Američko tužilaštvo vrši provjere društvenih mreža
Na Trgu Krajine u Banja Luci bit će održano 211. okupljanje građana okupljenih oko grupe Pravda za Davida koji traže otkrivanje istine o ubistvu 21-godišnjeg Davida Dragičevića. Davidov otac Davor Dragičević na jučerašnjem okupljanju je kazao da daje saglasnost da se u slučaj uključi i Američko tužilaštvo.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka koje vodi istragu o ubistvu Davida Dragičevića zatražilo je od Američkog tužilaštva da izvrši provjere profila na društvenim mrežama Facebook i Instagram koje je mladić imao registrovane.

Za te provjere neophodna je naredba tamošnjeg suda koji mora imati osnov sumnje. Vještačenjem profila moguće je da se otkriju motivi ubistva mladića čije je tijelo u martu ove godine pronađeno u ušću rječice Crkvena.

Međunarodni advokatski tim koji se uključio u slučaj Dragičević krajem avgusta održao je nekoliko sastanaka sa glavnim tužiocem Želimirom Lepirom. Advokatski tim za sada ne želi davati otkrivati detalje vezane sa slučaj ubistva Davida Dragičevića u interesu istrage.

Advokat Ifet Feraget kazao je za agenciju Patria da ne može davati informacije s obzirom da je stav međunarodnog tima da detalji istrage ne idu javnost.

Iako je istaknuto da određeni pomaci postoje i dalje zabrinjavaju propusti u prvih 100 dana kada se istraga nije ni vodila. Tek početkom jula Okružno javno tužilaštvo okvalifikovalo je djelo kao ubistvo po nepoznatom izvršiocu. 


(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.