29.10.2018. 13:50
2
HDZ-ov ministar za govornicu izašao u dresu reprezentacije BiH: Bosna i Hercegovina je država svih nas!
FOTO: Vijesti.ba
Ministar zdravstva u Vladi HNK Goran Opsenica na današnjoj sjednici Skupštine ovog kantona, koja se zbog izmjena i dopuna Budžeta za 2018. sastala posljednji put u ovom mandatu, pojavio se u dresu fudbalske reprezentacije BiH.

Njegov izlazak za skupštinsku gvornicu u dresu reprezentacije BiH je, kako je kazao, njegov odgovor na pobjedu Željka Komšića nad Draganom Čovićem na oktobarskim izborima. 

- Bosna i Hercegovina je država svih nas. I moja i Zije Mušića i Vesne Saradžić i Anera Žuljevića - poručio je Opsenica.

Skupština HNK usvojila je na današnjoj sjednici u Mostaru rebalans budžeta HNK-a za 2018. godinu u iznosu od 232 miliona maraka te dala saglasnost na izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a za 2018. godinu i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a za 2018. godinu.

- Rebalans se odnosi na kreditno zaduženje i kupovinu hotela ‘Ero’ i smještaj kantonalnih, odnosno vladinih institucija, dok je Finansijski plan Zavoda vezan za potpisane kolektivne ugovore sa zdravstvenim djelatnicima i osiguranje određenog dijela sredstava prema bolnicama kako bi se ti ugovori mogli ispoštovati do kraja godine - rekao predsjedavajući Skupštine HNK Šerif Špago.

Prema Špaginim riječima, kredit i razgraničena sredstva od namjenskih sredstava koja nisu utrošena prošle godine su ubačena u ovogodišnji budžet.

(Patria / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.